Hej!

Hej!

Projektet Det litterära Västerbotten är inne på sitt andra år och jag är ny som projektledare. Lite kort kan man säga att jag är författare, bibliotekarie och journalist. Jag har gett ut elva barnböcker (den elfte släpps i slutet av september) och debuterade med Modighetsprovet 2008. Jag skriver också krönikor och noveller för vuxna ibland, bland annat i VK och eProvins. Jag har levt som heltidsförfattare/frilans ett par år och lärt mig vad det innebär. Jag är engagerad i Författarförbundet både som styrelseledamot i BULT och regionombud för Västerbotten, ett uppdrag som i mycket handlar om författares villkor. Jag har också suttit med i styrgruppen för Det litterära Västerbotten under hela projekttiden, då i egenskap av författare.

Projektet Det Litterära Västerbotten fokuserade under sitt första år på upptaktsträffar och skrivinspiration. En inventering av skrivandet i länet gjordes och även en enkät som samlade upp önskemål och tankar bland författarna. Enkätsvaren har varit ett bra underlag och har i mycket påverkat den riktning som projektet tar i fortsättningen.

Några ledord som vi jobbar utifrån är: Fortbildning, Scen och Samarbete. Mer information om detta kommer efterhand.

Ta gärna kontakt med mig via mejl eller mobil om det finns tankar, frågor och idéer!

Vi ses och hörs!

Anna Holmström Degerman

anna.h.degerman@regionvasterbotten.se

070-425 57 39

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>