”DET LITTERÄRA VÄSTERBOTTEN PÅ LITTFEST DEN 13 MARS!

Till alla intresserade av litteratur och skrivande!

Nu närmar sig Torsdagen den 13 mars

”Det litterära Västerbotten” på Littfest

arrangerar en heldag om litteratur och skrivande, med flera workshops!

För att öka intresset för litteratur, läsande och skrivande samt göra det lättare att bli och verka som författare i Västerbotten arrangerar projektet ”Det litterära Västerbotten” ett stort antal programpunkter under Littfesttorsdagen den 13 mars. Littfest pågår sedan t o m 15 mars.

På schemat under torsdagen finns debatter om litteratur och muntligt berättande, bokmarknaden och författaren liksom den alltid aktuella frågan om effekten av skrivarutbildningars. Därutöver bjuds föreläsningar om konsten att läsa, om författaren och arkiven samt en mängd workshops. För hela torsdagens program – se det inlägget här på bloggen.

Med det är inte nog med detta:

1. Det är gratis inträde till alla aktiviter/seminarier/workshops under torsdagen – ingen biljett behövs således (som det gör för fredagen och lördagen). Hela det tryckta färdiga littfest-programmet 13 – 15 mars blir klart till invigningshelgen för kulturhuvudstad.

2. Ni kan beställa bord för att ställa ut under torsdagen, för er som till exempel vill sälja eller visa böcker och/eller visa upp er litterära verksamhet. Ni beställer bord via undertecknad – carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se och det kostar inget att få ett eller flera bord (max 2). OBS att detta bara gäller torsdagen, då vi håller till i den del av nedre foajén på Umeå Folkets Hus som ligger närmast trappan ned till Tonsalen och Studion.

3. Vill ni ha någon utställning med skärmar finns det även utrymme för det, men ni ordnar då det på egen hand – kontakta dock mig för samordning.

4. Under torsdagen blir det även en Manusbytardag! Man tar med sig sitt korta manus eller del av ett manus (max 30 sidor) och får en eller flera som anmäler sig som läsare av det, och man tar med sig någon annans text för läsning. Mer information se det inlägget här på bloggen.

(För att få köpa en subventionerad biljett till fredagens och lördagens Littfest kan man anmäla sig till undertecknad – carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se. Priset per dag blir då 40 kr istället för 100 kr. Villkoret är att man personligen hämtar ut och betalar biljetten i infodisken för Littfest (ej Biljettcentrums disk) torsdagen den 13 mars kl. 9.00 – 14.00, endast då.)

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>