Bär du på en berättelse? Under 2014 finns chansen att få den publicerad!

Projektet UMEÅ SKRIVER/SKELLEFTEÅ SKRIVER ska locka fram de där skrivna berättelserna som gömmer sig i skrivbordslådor och datorminnen i bygderna i hela Västerbotten.

Det är många som skriver i länet. Digitalt, på papper, eller i tanken. Berättelserna finns där, en del bubblar upp men det mesta ligger under ytan. Från Skellefteå sprider sig nu succén Skellefteå skriver och utökas med grannregionen Umeå skriver. Alla skrivare, nya som erfarna , unga som gamla, blyga som vågliga uppmanas att lämna in kortnoveller som under Littfest 13-15 mars (Umeå) respektive Berättarfestivalen 24-30 mars (Skellefteå) kommer att få möta sin läsare.

Projekt ”Det litterära Västerbotten” och ”Umenejdens skrivare” går nu in som samarbetspartners till ”Skellefteå skriver” för att stödja och sprida information om denna utökade möjlighet till publicering för Västerbottens skrivare

Som projektledaren Berith Juvonen uttrycker det:

– Det finns så många berättelser under ytan som förtjänar att komma upp, så många berättare som aldrig kommer till tals, så många ord som aldrig skrivs för att självförtroendet inte finns, så många tankar och känslor som aldrig sprids för att det inte efterfrågas, eller för att modet inte räcker till. Men vilken kraft som ligger i orden och att få uttrycka dem. Att få beröra någon annan, se någon annan le eller bekymrat rynka pannan. Att lämna något kvar i en annan människa.

Så här fungerar Umeå skriver/Skellefteå skriver:

Varje inlämnad novell blir en egen liten bok och trycks i ett antal exemplar. Novellböckerna delas därefter ut gratis i en eller flera boklådor under Littfest 13-15 mars (Umeå) respektive Berättarfestivalen 24-30 mars (Skellefteå). Författarens namn kommer inte att anges.

Kortnovellen skickas till: berattarforeningen@gmail.com, Obs! skriv ”Umeå skriver” eller ”Skellefteå skriver” i ämnesraden.

Den ska omfatta 5 000-10 000 tecken inkl blanksteg, typsnitt Times New Roman storlek 12, radavstånd 1,5.

Sista dygn för inlämnande är för Umeå: 2014-02-05 och för Skellefteå: 2014-02-12.

Namn och kontaktuppgifter måste finnas.

Inlämnade manus kommer att korrekturläsas och korrigeras till viss del. Behövs större korrigeringar, kommer författaren att kontaktas innan så sker. Författarens namn kommer inte att spridas utanför projektgruppen.

I och med manusinlämningen har författaren givit Skellefteå Berättarförening och projektledare Berith Juvonen rätt att trycka och sprida novellerna under Littfest 2014 (Umeå) respektive Berättarfestivalen 2014 (Skellefteå).

Vid eventuell annan publicering, t ex i framtida antologi, kommer författarens godkännande att inhämtas.

Frågor besvaras av Berith Juvonen, 070-856 3555, kulturtjanster@gmail.com och av Carl Axel Gyllenram, projektledare för ”Det litterära Västerbotten”, 070-259 55 89, carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se

 

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>