Med Pär Hansson i Vännäsby, Norsjö, Storuman och Sorsele

Det var för fyra veckor sedan som poeten Pär Hansson inledde sin turné i Västerbotten och pratade om sitt författarskap och skrivandet som sådant. I sällskap med mig som representant för ”Det litterära Västerbotten” besökte Pär Vännäsby, Norsjö, Storuman och Sorsele, biblioteken där, utom i Storuman där vi höll till på kulturcafé ShangriLa i Stensele. Det blev intensiva kvällar med en ytterst intresserad publik, eller rättare sagt deltagare, en spännande litterär diskussion uppstod och Pär mötte upp med sin generositet, sitt kunnande och sin erfarenhet. Jag tror alla berikades av dessa kvällar i poesins och skrivandets tecken.

I följande blogginlägg ska jag försöka återge några av de tankar Pär förmedlade om skrivandet. Ni som var med antecknade ofta flitigt, till och med så flitigt att Pär i Sorsele kunde fråga er om vad han nyss sagt om fisket och hur mycket det betydde för honom. Det var något om en känsla av frihet. Han upptäckte under sin vistelse i Sorsele att han hamnat i ett eldorado för fiskare.

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>