Lyckad upptaktsträff i Lycksele!

Upptaktsträff Lycksele bibliotek med Elisabeth Rynell 14 oktober 2013
Upptaktsträff Lycksele bibliotek med Elisabeth Rynell 14 oktober 2013

 

Lyckad upptaktsträff i Lycksele.

Intresset var stort i Lycksele för att träffa Elisabeth Rynell, som under fler år bodde i kommunen, och för att få höra mer om ”Det litterära Västerbotten-projektet”.

Redan innan den av biblioteket trivsamt ordnade kvällen, som ingick i Länskulturdagarna i Lycksele, så hade biblioteket fått in fjorton intresseanmälningar till projektet, och under kvällen tillkom ytterligare sju. Jag kommer nu att kontakta alla på denna lista, för att fortlöpande kunna ge mer information om projektet.

Under kvällen delade jag också ut en enkät – ”Vad önskar du av projektet?” och uppmanade alla intresserade att fylla och skicka in den, vilket för många kan vara smidigare att göra via denna blogg.

Elisabeth Rynell stortrivdes i Lycksele och träffade många bekanta och vänner. Hon berättade under kvällen om och läste ur sin senaste bok ”Skrivandets sinne”, och fick många frågor från den livaktiga publiken om sitt skrivande. Det kändes i luften att många blev inspirerande.

Sara Lidman kändes närvarande när Elisabeth berättade om sin vänskap med henne och gav flera exempel på hur pregnant, slagfärdigt och på samma gång vackert Sara ofta uttryckte sig.

En sak som framkom under det efterföljande fikat är att detta med att träda fram offentligt som skrivare kan kännas självutlämnade. Bara det att komma på en kväll som denna och visa sitt intresse kan för många kännas som en utmaning. Att skriva betyder något, det är ett viktigt val som man gör. Men kanske får man inte alltid omgivningens fulla förståelse, i varje fall inte omedelbart.

Viktigt då att få träffa liksinnade.

 

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>